‘Wattage uit menselijke inspanning omzetten
tot bruikbare energie’ (vervolg)


Waarom hebben jullie de keuze voor duurzaamheid gemaakt?

“De noodzaak om iets volledig innovatiefs op de markt te brengen en tegelijkertijd de wens om een duurzame toekomst voor de fitnesswereld te garanderen. Dat was voor ons de drijfveer om het concept van ECO-POWR ™ te ontwikkelen.”

 

Kunnen clubs van duurzaamheid een businessmodel maken?

“We hebben zeker verschillende voorbeelden van succes in de markt. Van mensen en ondernemers die steeds meer geloven in een bedrijfsmodel op basis van duurzame fitness, zonder te hoeven inleveren op de kwaliteit van de training en toch met respect voor het milieu.”

 

Hoe gebruiken clubs de keuze voor duurzaamheid voor hun eigen profiel?

“Meer en meer klanten zijn nu gepassioneerd over duurzaamheidsaspecten en hele leeftijdsgroepen, zoals de Millennials, zijn bereid meer te betalen voor duurzame producten. De vraag naar duurzame producten blijft groeien, merken we.”

 

Hoe besparen clubs energie? Is dat veel op jaarbasis?

“Een standaard loopband kan tot 700 W per uur verbruiken. Vermenigvuldig dat met de eenheden in een standaardgym en je ziet meteen een aanzienlijke besparing. Bovendien kan elke machine dankzij de ECO-POWR™ -technologie tot 200 W schone energie per uur genereren, energie die verloren zou gaan met een traditionele machine.”

 

Hoe reageerden klanten?

“De respons die we van onze klanten ontvingen, was echt fantastisch: tijdens de training iets voor het milieu kunnen doen en weten dat de gebruikte energie niet wordt verspild, heeft verder bijgedragen aan het vergroten van de motivatie van onze klanten. Bovendien hebben we, met verschillende loyaliteitsprogramma's gericht op de geproduceerde watt, gezorgd voor meer gebruik van de cardiomachines in de clubs.”

 

Welke tips en adviezen heb je voor fitnesscentra die overwegen duurzamer te worden?

“Er kunnen verschillende tactieken worden toegepast om de sportschool duurzamer te maken, en dat is niet alleen een kostenbesparing, maar maakt de sportschool ook veel aantrekkelijker voor klanten. Vijf tips die ik altijd aanbeveel om aan je ‘groene weg’ te beginnen, zonder de hele fitnessruimte te vernieuwen:

  1. Gebruik de airconditioning op de juiste manier, dus niet teveel!
  2. Ga voor duurzame en energieproducerende fitnessapparatuur
  3. Bied gefilterd water aan en verminder het gebruik van plastic flessen
  4. Gebruik efficiënte verlichting
  5. Kies milieuvriendelijke reinigingsproducten”

 

Denk je dat de fitnessbranche al voldoende bezig is met duurzaamheid?

“Nee, helaas besteedt de fitnessbranche op dit moment zeker niet voldoende aandacht aan duurzaamheid. Fitness is essentieel in de hedendaagse samenleving, maar dit moet hand in hand gaan met duurzaamheid. Een transformatie van sportscholen is noodzakelijk, die voorziet in het gebruik van materialen en technologieën die een veel lagere impact op het milieu hebben.”

 

 

 

share