Onderzoek Gympass Nederland (vervolg)


Sporten tijdens kantooruren

Het aanbieden van sportprogramma’s is de laatste jaren steeds populairder geworden. Werkgevers zijn zich steeds meer bewust van het feit dat de fysieke gezondheid van werknemers positieve impact heeft op hun prestatie. Bijna de helft (44%) van de ondervraagde bedrijven biedt inmiddels een sportprogramma aan. Bij één op de drie bedrijven is sporten tijdens kantooruren zelfs toegestaan, waardoor medewerkers gebruik kunnen maken van sportclubs tijdens de relatief rustige (kantoor)uren.

 

Mentale weerbaarheid steeds belangrijker

Niet alleen het fysieke welzijn van medewerkers wordt belangrijker gevonden; ook de mentale weerbaarheid van werknemers blijkt een belangrijk focuspunt voor werkgevers. Ruim acht op de tien bedrijven vindt het belangrijk om te adviseren op gebied van mentale gezondheid, bijvoorbeeld door het aanbieden van yoga, pilates of mindfulness activiteiten. Sterker nog, uit een aanvullend internationaal onderzoek van Gympass blijkt dat mentale weerbaarheid het belangrijkste focuspunt wordt van HR-managers in de komende twee jaren.

 

Fysiek welzijn is dus niet meer alleen een privékwestie van werknemers. Werkgevers zien steeds meer in dat het fysieke en mentale welzijn van medewerkers van grote invloed is op de prestaties op het werk. Dat zorgt er zelfs voor dat ze tijdens werktijd in de gelegenheid worden gesteld om te sporten. En dat is een win-win-situatie voor zowel sportlocaties als werknemers.

 

Het Gympass trendrapport is tot stand gekomen door middel van een onderzoek onder 100+ Nederlandse HR-professionals.

 

 

share