Data: Polar faciliteert 24/7 de moderne
fitnessconsument én professional (vervolg)


Onafhankelijk van waar of wanneer je consument traint, via Flow for Coach heb je als trainer steeds de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de trainingen van je klant en kun je directe feedback geven. Bovendien is het ook mogelijk om een gepersonaliseerd trainingsschema aan te maken en dit te delen met het Polar trainingsapparaat van je klant. Zo kun je de klant de vrijheid geven om te trainen bij jou in de club, maar ook thuis of elders.

 

Maar ook aan het sociale aspect van samen trainen wordt gedacht met Polar Club. Deze oplossing laat toe om een groepstraining of -les op individuele intensiteit uit te voeren. Dankzij slimme gamificatie tools wordt ook aandacht besteed aan het fungehalte, waarbij elk lid betrokken wordt om mee het groepsresultaat te halen.

 

Sander Werring, managing director Polar Benelux: “Bij een sportcoach denk je aan iemand die op het veld staat en training geeft. Of in een fitnesscentrum een groep of een individu begeleidt. Wij denken ook in termen van een digitale sportcoach. Steeds meer fitnessconsumenten willen wel een coach, maar voelen er niets voor om voortdurend op dezelfde locatie of bij dezelfde club te trainen. Ze willen afwisseling en de vrijheid om daar te sporten waar het hen uitkomt. Deze groeiende groep kunnen wij ondersteunen met onze Polar producten. Een fitnessprofessional kan 24/7 op afstand klanten begeleiden. Hij hoeft ze niet altijd zelf te zien, om ze te kunnen coachen. Ik verwacht dat begeleiding op afstand, met af en toe een ‘fysiek contactmoment’, de komende jaren aan populariteit gaat winnen. Wij hebben daar de ideale producten voor: voor de professional én voor de consument.”

 

Polar heeft een erg sterke focus op innovatie door wetenschappelijke ontwikkeling. Hierdoor ontstaan steeds nieuwe ‘Smart Coaching’ functies die de trainer en consument helpen om effectiever te trainen, maar ook te herstellen. Met name het herstel van trainingen is een onderdeel die in het verleden wel eens onderbelicht bleef. Dankzij de ontwikkelingen op het gebied van fysiologie en meetmogelijkheden komt hier nu verandering in. Sander Werring verwacht dat de komende jaren via de Polar producten steeds meer waarden kunnen worden gemeten in relatie tot herstel. “Dan denk ik bijvoorbeeld aan temperatuur, vochtverlies en licht in relatie tot slaap. Consumenten krijgen steeds meer behoefte om dergelijke functionele data te weten. Wij spelen daarop in door producten te ontwikkelen die dergelijke waarden het meest geavanceerd en nauwkeurig in kaart brengen, maar ook toegankelijk zijn: gemeten vanaf de pols.”

 

 

share