2019: top 3 fitnesstrends
en verdienmodellen

1. Gebruik wearables
in combinatie
met Personal Coaching

2. Van trainen
naar
bewegen

3. Toenemende
vraag naar
erkende trainers

Er worden jaarlijks al miljoenen wearables verkocht en de verwachting is dat dit aantal in 2019 alleen nog maar verder zal gaan stijgen. Ik zie dit niet als een bedreiging voor de fitnessbranche, maar juist als een enorme kans! Veel mensen die gebruik maken van een wearable hebben nog nooit een fitnesscentrum van binnen gezien of überhaupt aan sport gedaan en zijn dit ook niet van plan te gaan doen. Wel willen ze vaak meer bewegen en gezonder gaan leven. Niet alleen voor fitnesscentra, maar ook voor onder andere Personal Trainers en Leefstijlcoaches biedt dit mogelijkheden om laagdrempelig een nieuwe doelgroep te bereiken en ze langdurig aan zich te verbinden. De begeleiding van deze doelgroep kan bovendien vaak (deels) op afstand met gebruikmaking van de nieuwste apps en technologieën.

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat juist het ‘zitgedrag’ van mensen funest is voor een goede gezondheid en niet zozeer of iemand wel of niet aan sport doet. Ik verwacht c.q. hoop dat de fitnessmarkt hier steeds meer op gaat inspelen en zich gaat focussen op de enorme doelgroep die onvoldoende beweegt. Kleine, maar wel structurele aanpassingen in de leefstijl kan al tot enorme gezondheidsvoordelen leiden. Enkele voorbeelden: haal zelf je koffie, ga met de fiets naar het werk, pak de trap en draag zelf je boodschappen.

De afgelopen jaren is er een wildgroei ontstaan aan Personal Trainers waarvan een groot aantal zonder (erkend) diploma en/of juiste competenties. Vanwege het grote aanbod aan Personal Trainers verwacht ik, dat de klant steeds kritischer zal worden naar de kwaliteit van de geleverde diensten en dat de vraag naar gediplomeerde trainers sterk zal toenemen. Als trainer is het zaak om duidelijk te maken aan de klant wat zijn of haar aantoonbare (!) meerwaarde is. Specialisatie en (bij)scholing zijn hierbij enorm belangrijk.

Jelmer Siemons
Oprichter en eigenaar van Start2Move en mede-eigenaar van LAPT International BV.

 

Klik hier voor meer informatie

16

share