Branchenieuws


NIEUW: ‘Fitness met passie’ workshops

Leer alles over de nieuwe Gecombineerde Leefstijl Interventie

EFAA/Nieuwe Gezondheid is pledge houder van ‘Alles is Gezondheid’, geïnitieerd en onderdeel van het Ministerie van VWS Nationaal Preventie Programma. Eén van de doelstellingen van VWS is het keren van de groei van overgewicht en diabetes. Een belofte van EFAA/Nieuwe Gezondheid in de pledge van Alles is Gezondheid, is om bij te dragen aan een trendbreuk in de toename van overgewicht. Daarom hebben we in maart een onderzoek gedaan, hoe bekend de richtlijn overgewicht en obesitas beweegdeskundige is bij fitnessprofessionals. Dat bleek slechts 17% te zijn.

 

+ lees hier verder


NASM Senior Fitness Specialisation workshop

Ouderen zijn de snelst groeiende doelgroep van de komende 10 jaar, ook voor fitness. Tijdens deze nieuwe workshop wordt de kern van de theoretische content van de NASM Senior Fitness Specialist opleiding behandeld. Tevens worden er in de praktijk voorbeelden gegeven hoe met het behulp van het OPT (Optimal Performance Training) model specifieke trainingen samengesteld kunnen worden voor deze doelgroep.

+ lees hier verder

1 daagse training: Personal Trainer in Business

Goede vakinhoudelijke kennis op het gebied van trainingsleer, anatomie en voeding is een voorwaarde om mensen goed te kunnen adviseren en een goede strategie aan te reiken om resultaten te behalen. Uitsluitend deze kennis is echter niet voldoende om een succesvolle Personal Trainer Business op te bouwen. In deze opleiding leer je op een praktijkgerichte manier hoe je jouw Personal Training Business kunt opbouwen. Je ontvangt een model ondernemingsplan waarin je onder andere de 5 P's (Product, Prijs, Plaats, Promotie, Personeel) voor jouw Personal Training Business kan uitwerken. Je ontvangt ook veel praktische tips en praktijkvoorbeelden die je veel tijd, energie en geld zullen besparen.

+ lees hier verder


EMS opleidingen weer van start

In samenwerking met het EMS Kenniscentrum presenteert EFAA de nieuwe basis en level 1 EMS trainer opleidingen vanaf september. EMS is een effectieve vorm van krachttraining die door iedereen uit te voeren is. Als Personal Trainer, Studio ondernemer of Fysiotherapeut wordt deze methode in meer dan 50 landen en meer dan 50.000 keer per week toegepast. De mogelijkheden zijn legio, de methode vernieuwend en innovatief.

EFAA als expert op het gebied van opleidingen en EMS Kenniscentrum als expert op het gebied van EMS. Als partners is het een gezamenlijke missie om de kwaliteit te waarborgen van EMS trainingen die gegeven worden. 
Meer informatie:

www.efaa.nl   www.emskenniscentrum.nl

Eenmalige Opleiding: Back to  FREESTYLE!!

Tegenwoordig volgt een instructeur 1,5 cursusdag en staat voor de klas. Als je ze vraagt een freestyle les te verzorgen, dan is niemand thuis. Regina van Heel - de docente van deze All Round Freestyle Instructor opleiding startte in 1989 met het verzorgen van freestyle opleidingen - was de eerste die het blockbuilding in Nederland introduceerde en leidde meer dan 1500 instructeurs op.

+ lees hier verder


HDD GROUP Academy

Er liggen veel kansen voor clubs op het gebied van fitness onder beg eleiding. Hoe kan jouw club ervoor zor gen dat nog

meer leden de club nog vaker bezoeken? HDD GROUP organiseert via de HDD GROUP Academy tal loze seminars en

workshops voor clubeigenaren en -managers met als doel jou en jouw collega’s hierin verder te inspireren. We delen

graag de nieuwste kennis & inzichten met je op het gebied van o nder andere (groeps)fitness, indoor cycling, voeding,

clubmanagement en personal training!

+ lees hier verder

27

share