FitStap interessant verdienmodel (vervolg)



Wat is FitStap?

FitStap is het nieuwe beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het doel van FitStap is dat deelnemers zich in 12 weken (weer) fit en vitaal gaan voelen. Het programma bevat 1 groepstraining en 2 zelfstandige trainingsmomenten per week. Bij alles wordt de deelnemer begeleid door de speciale FitStap app. Hierbij staat de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal. Binnen FitStap is er - naast beweging - ook aandacht voor voeding(sadvies), mental coaching en cognitieve fitness. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers in staat zijn een structurele gedragsverandering door te voeren, waardoor hun gezondheid ook op lange termijn verbetert. En daarbij speel jij als FitStap coach een essentiële rol!

 

De FitStap coach

Als FitStap coach ben je opgeleid tot meer dan alleen een wandeltrainer. Jij activeert gedragsverandering. De opdrachten en tips die deel uitmaken van het programma ondersteunen je daarbij. Deze worden via de FitStap app automatisch ter beschikking gesteld aan de deelnemers. Jij denkt mee met de deelnemers bij het stellen en realiseren van hun doelen, motiveert hen, geeft technische beweegadviezen en monitort hun vooruitgang. Er wordt dus veel gevraagd van een FitStap coach, maar daarvoor krijg jij ook een professionele opleiding.

 

Kwalificaties en opleiding

FitStap wordt alleen aangeboden door gecertificeerde FitStap coaches.

Om toegelaten te worden tot de opleiding FitStap coach moet je beschikken over het volgende profiel:

 

Lees hier meer over de opleiding en het licentiemodel.

Deze opleiding is NIET bedoeld als een vorm van bijscholing.

 

Verdienmodel

De functie FitStap Coach is een zelfstandige functie. Als ondernemer bied jij het programma aan en werf je deelnemers met ondersteuning vanuit KWBN.

De kosten voor de opleiding inclusief licentie bedragen voor de eerste tien deelnemers eenmalig slechts € 220,00. In samenwerking met KWBN geeft NLActief namelijk 50% korting voor de eerste 10 pioniers.

Deelnemers betalen € 139 inschrijfgeld. Per deelnemer draag jij 10% commissie af aan KWBN. De rest van de inkomsten zijn voor jou. Hoe meer deelnemers je werft en hoe meer programma’s je draait, hoe hoger jouw inkomsten.

Bij een groep van 10 deelnemers verdien je dus al € 1250,00.

 

Ondersteuning door KWBN

FitStap is een uniform beweegprogramma. De wekelijkse groepstrainingen zijn uitgewerkt in een lesformulier. Daarnaast ontwikkelde KWBN een app (voor deelnemers) en een online dashboard (voor coaches). KWBN is verantwoordelijk voor de landelijke promotie van FitStap. Het onderhoud van de website www.fitstap.nl, de acties op social media en de landelijke promotiecampagnes regelt KWBN. Voor de werving van deelnemers is iedere coach zelf verantwoordelijk. Het is dan ook belangrijk dat je een lokaal netwerk hebt of opbouwt. KWBN ondersteunt je bij de werving. Zo krijgt iedere coach de beschikking over de FitStap toolkit. Deze bevat onder meer wervingsmiddelen, zoals foto- en videomateriaal, flyers, posters en online banners. FitStap coaches kunnen elkaar onderling inspireren via de besloten Facebookgroep. Hierin worden ervaringen gedeeld en ideeën uitgewisseld. Via de maandelijkse online nieuwsbrief houdt KWBN je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom FitStap.

 

Meer informatie

Meer weten over FitStap? Bezoek dan www.fitstap.nl.
Klik hier voor meer informatie over de functie FitStap coach.
Op deze site kun je je ook aanmelden voor de opleiding tot FitStap coach.

 

 

 

share