Partij voor de sport en leefstijl (2)

 

In het vorige Ezine van NL Actief heb ik het idee geopperd om een Partij voor de sport en leefstijl op te richten. Met een potentieel van ruim 3 miljoen fitnessconsumenten heeft zo’n partij immers een forse achterban. Dat rechtvaardigt in mijn optiek een plek als deelnemer in de lokale, provinciale en landelijke politiek.

 

Mijn ambitie was niet aan dovemansoren gericht, want ik heb heel veel reacties uit de fitnessbranche gekregen. Van bestuurders, van ondernemers, van leveranciers, van fitnessprofessionals, van fitnessconsumenten. Zonder uitzondering positief (kritisch). Met handreikingen om samen te werken, om samen de partij op te zetten, om samen campagne te voeren, om lijsttrekker te zijn in de provincie bij de verkiezingen in 2019.

 

De vraag of er voldoende draagvlak is voor een Partij voor de sport en leefstijl, kan ik met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. En dus ja: die partij gaat er komen. We zijn inmiddels bezig om de partij officieel in te schrijven, het partijprogramma en statuten op te stellen, de verenigingsstructuur uit te werken en een planning te maken. We zullen in eerste instantie van start gaan als een politieke lobbypartij - iedere politieke kleur is welkom - om van daaruit de stap te maken naar een volwaardige politieke partij.

 

Met de Partij voor de sport en leefstijl willen we eindelijk (!) gaan doordringen tot de politieke haarvaten van ons land. We staan al jaren aan de zijlijn van de politieke besluitvorming en worden ‘gebruikt’ als het de politiek goed uitkomt. Daarmee doen we onszelf als branche tekort. Want we hebben meer dan voldoende kennis, ervaring en ambitie om het beleid op het gebied van sport, bewegen en leefstijl lokaal, provinciaal en landelijk mee vorm en inhoud te kunnen geven. Laten we die ambitie dan ook uitspreken en uitstralen!

 

Wil je deel uitmaken van de Partij voor de sport en leefstijl?
Stuur dan een mail naar: maurice@ambaum.nl

 

Maurice Ambaum

Hoofdredacteur Ezine NL Actief


Reageren? maurice@ambaum.nl

 

31

share