Hoe Xpress workouts uw groepsfitness segment
succesvoller kunnen maken  (vervolg)


De opkomst van HIIT-trainingen

Vijf jaar geleden was het gedrag van de gemiddelde sportschoolbezoeker anders dan nu het geval is. Diverse groepslessen werden voorheen bij voorkeur gecombineerd, waardoor een  sportschoolbezoek langer duurde. Inmiddels is dat beeld behoorlijk veranderd. Dat heeft enerzijds te maken met de factor tijd, maar ook met veranderde inzichten. Het volgen van intensieve kortdurende workouts, de High Intensity Interval Trainingen (HIIT), blijken even effectief - en afhankelijk van het sportdoel zelfs veel effectiever - te zijn dan urenlang doorhalen in de sportschool. De vraag naar kortdurende intensieve workouts neemt daardoor toe. Met het aanbieden van Xpress workouts speelt u in op die behoefte.

 

De beginnende sporter

De maatschappelijke belangstelling voor een gezonde levensstijl neemt toe. Het besef dat bewegen goed is voor onze gezondheid is er. Daadwerkelijk meer beweging zoeken is een ander verhaal.

Voor een ongetraind persoon kan de gang naar de sportschool toch nog best lastig zijn. Waarom? De angst om en groupe af te gaan (lees: het niet vol kunnen houden) speelt bij veel beginnende sporters een rol. Maak het daarom ook voor de beginnende sporter aantrekkelijk om deel te nemen aan uw groepslessen. Verlaag de drempel. Daar waar een volledig uur stevig sporten de weg naar de sportschool kan afremmen, biedt een kortdurende groepsles van een half uur uitkomst. Een half uurtje sporten is te overzien en het biedt een mooie opstap naar het volgen van andere groepslessen.

 

Meer keuze meer kansen

De meest voor de hand liggende reden om voor een eigentijds groepslesrooster te kiezen: de klant heeft veel meer keuze. Daar waar een traditioneel groepslesrooster alleen twee lessen aanbiedt op prime time uren, biedt een eigentijds rooster ruimte voor vier, of wellicht zelfs zes (!) groepslessen per avond. Tussen 18.00 uur en 21.00 uur kunt u bijvoorbeeld zes Xpress workouts van een half uur aanbieden, maar u kunt ook kiezen voor twee Xpress workouts en twee traditionele groepslessen van één uur, het zogenaamde hybride rooster. Genoeg mogelijkheden voor uw leden en genoeg kansen voor u als sportschoolhouder.

 

Heeft u vragen over dit onderwerp of bent u geïnteresseerd in producten en/of diensten van ClubJoy, neem dan vrijblijvend contact op via info@clubjoy.nl of telefonisch via 010-7420107 (bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.30 tot 16.30 uur).

 

 

 

 

share