Groepsfitness: het beste van
twee werelden

 

Onze samenleving draait meer en meer op basis van kunstmatige intelligentie. In de praktijk maken u en ik er al regelmatig gebruik van. Bijvoorbeeld wanneer we googelen. Google laat met behulp van intelligente algoritmes de zoekresultaten zo goed mogelijk aansluiten op uw wensen. Er zijn al robots die sociale signalen, zoals gezichtsuitdrukking en intonatie, kunnen lezen en daarop inspelen. De gezondheidszorg experimenteert volop met kunstmatige intelligentie. Gaan intelligente computers in de toekomst de complexe operaties uitvoeren? Er worden nu al robots met sociale componenten ingezet in verpleegtehuizen en ziekenhuizen. Automatische autobesturing is ook een vorm van kunstmatige intelligentie. De verwachting is dat de bedrijven en sectoren die de kunstmatige intelligentie als eerste beheersen de machthebbers van de toekomst zijn.

 

Zal (groeps)fitness dan in de toekomst vooral het domein van slimme, virtuele lesgevers worden? Dat verwacht ik niet. Technologie zal nooit de rol van de fitnessprofessional van vlees en bloed volledig overnemen. Ik verwacht dat onze branche het beste van beide werelden gaat combineren tot producten en diensten die naadloos zullen aansluiten bij de leefstijl en belevingswereld van fitnessconsumenten.

 

Groepsfitnesslessen waarin technologie en ‘echte’ fitnessprofessionals optimaal op elkaar zijn afgestemd, kunnen wel eens de oplossing zijn om retentie significant te verbeteren. De grootste uitdaging voor onze branche is immers het verhogen van kwaliteit. Op basis van kwaliteit, betrouwbaarheid en erkende resultaten kunnen we de komende jaren nog meer het verschil gaan maken. Kunstmatige intelligentie kan ons daarbij een grote dienst bewijzen. Slimme computers die rekenen en (be)denken, fitnessprofessionals die met passie de vertaalslag maken.

 

Ronald Wouters

directeur NL Actief / Fit!vak

 


Reageren? r.wouters@nlactief.nl

 

 

 

4

share