Partij voor de sport en leefstijl

 

Nu de stofwolken van de verkiezingen zijn opgetrokken, likken sommige politieke partijen hun wonden en zijn anderen druk bezig met formeren. Van een aantal belangenorganisaties in de sport heb ik de vraag gekregen of ik namens hen een statement kan maken richting de formerende partijen. Waar moeten de nieuwe coalities in een gemeente op inzetten als het gaat om sport, bewegen en leefstijl? Dat ritueel zal zich volgend jaar ongetwijfeld herhalen bij de provinciale verkiezingen.

 

Ik blijf het bijzonder en tegelijkertijd ook zorgelijk vinden dat de sport-, beweeg- en leefstijlsector nog steeds zoveel moeite heeft om door te dringen tot de politieke haarvaten van ons land. Waar andere domeinen via intensieve lobbytrajecten mee het beleid bepalen, staat onze sector zeker lokaal (en ook provinciaal) vaak aan de zijlijn van de politieke besluitvorming. Dat is een gemiste kans. Voor onze sector, maar ook voor het beleid van een gemeente. Want we hebben meer dan voldoende kennis, ervaring en ambitie om het gemeentelijk beleid op het gebied van sport, bewegen en leefstijl mee vorm en inhoud te kunnen geven.

 

In 2011 richtte ik samen met Topsport Limburg als verkiezingsstunt voor de provinciale statenverkiezingen de Partij voor de Sport op. We kregen landelijke publiciteit, omdat we met deze guerilla marketing aandacht vroegen voor het belang van sport en bewegen in onze samenleving. Ik voel er steeds meer voor om die partij nieuw leven in te blazen voor de provinciale statenverkiezingen in 2019. De Partij voor de sport en leefstijl. Niet alleen meer om aandacht te vragen, maar nu om ook écht mee te doen aan de verkiezingen. Met een potentieel van ruim 3 miljoen fitnessconsumenten heeft de partij een forse achterban. Dat rechtvaardigt een plek als deelnemer in de lokale en provinciale politiek. We zijn de rol van toeschouwer ontgroeid.

 

Maurice Ambaum

Hoofdredacteur Ezine NL Actief


Reageren? maurice@ambaum.nl

 

29

share