HDD GROUP: van ‘moeten sporten’ naar ‘willen sporten’



Voor leden die moeite hebben om regelmatig te blijven trainen, het lastig vinden om zichzelf te motiveren en voor leden die graag een vaste fitnessroutine willen, zijn groepslessen een uitkomst. Met dit in gedachte, zijn groepsfitness instructeurs een belangrijke speler om leden op verschillende manieren aan je te binden. Heb je je ooit afgevraagd wat het ‘geheime ingrediënt’ is dat ervoor zorgt dat sommige groepslessen week in week uit volgeboekt zijn? Misschien is het programma de laatste fitnesstrend, heeft het de beste muziek of misschien boeken leden bij deze les het snelst resultaten.

 

Ondanks dat al deze factoren bijdragen aan de betrokkenheid van de leden, blijkt uit onderzoek dat het meestal de extra coaching skills en de persoonlijkheid van de instructeur zijn die ervoor zorgen dat leden blijven terugkomen.

We hebben allemaal weleens lessen gevolgd die niet aan onze verwachtingen voldeden. Of een les gevolgd alleen maar omdat onze favoriete instructeur deze les gaf. Maar waarom is dit?

 

No pain no gain

Veel mensen nemen aan dat de ‘no pain no gain’ aanpak voor resultaat zorgt en dat leden daarom terugkomen, maar eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Uit een recent onderzoek blijkt dat instructeurs die motiverend coachen succesvoller zijn in het helpen en vasthouden van deelnemers. Hoe komt dat?

Leden ontwikkelen op deze manier een persoonlijke connectie met hun instructeur, waardoor ze mentaal veranderen.

Vergeleken met instructeurs die een ‘no-pain no-gain’ lesgeef stijl hebben, motiveert de ‘motivationally adaptive’ communicatiestijl deelnemers extra, omdat ze zich gesteund, gerespecteerd en zelfverzekerd voelen. En dat zijn nu precies aspecten die van belang zijn om ‘volhoudgedrag’ van leden te ontwikkelen. Deze aanpak geeft leden de mogelijkheid om een persoonlijke band met hun instructeur te ontwikkelen en helpt bij het veranderen van een ‘moeten sporten’ mentaliteit naar een ‘willen sporten’ instelling.

 

Als jouw instructeurs deelnemers op deze manier kunnen motiveren, is de kans vele malen groter dat zij telkens blijven terugkomen, fitness en trainen ook leuk gaan vinden en daardoor lang lid blijven.

Om meer mensen naar je club te krijgen die willen, in plaats van moeten, sporten, moet je rekening houden met het volgende:

 

Motiveer je team:

 

Motiveer je leden:

 

 

share